Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Το Κίνημα Αλλαγής δίπλα στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα

Μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης έστειλαν τις φετινές γιορτές μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανά την Ελλάδα μέσα από σειρά κοινωνικών δράσεων. Στο πλαίσιο της πανελλαδικής πρωτοβουλίας του Κινήματος και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, καθώς και φορέων που τους υποστηρίζουν, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που επιτείνονται από την πανδημία, επισκέφθηκαν ιδρύματα και δομές αλληλεγγύης, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τα προβλήματα, προσέφεραν δώρα και έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους στους εργαζόμενους.

Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα και το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της παρουσίας των μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής στις τοπικές κοινωνίες. Ακολουθούν ενδεικτικά ορισμένες από τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πανδημία.

Αιτωλοακαρνανία

Επίσκεψη στον Σύλλογο ΑμεΑ «Αλκυόνη» στη Ναύπακτο για ανταλλαγή δώρων και ευχών, με αφορμή τις ημέρες των εορτών, έκανε κλιμάκιο της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) του Κινήματος Αλλαγής Αιτωλοακαρνανίας, στις 28 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικότερα, τα μέλη του κλιμακίου επισκέφθηκαν τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ναυπάκτου, όπου ενημερώθηκαν για το έργο και τις δομές του Συλλόγου και εξέφρασαν το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον του Κινήματος Αλλαγής και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για όλες τις πρωτοβουλίες που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αχαΐα

Το Ίδρυμα ΦΛΟΓΑ επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής Αχαΐας, με τη στήριξη της οικείας Ν.Ε., στις 30 Δεκεμβρίου 2021. Οι νέοι συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας ως ένα δείγμα έμπρακτης στήριξης, ώστε μέσα στις γιορτές κάποιες οικογένειες να έχουν γεμάτο το τραπέζι τους.

Βοιωτία

Ιδρύματα στην περιοχή της Λιβαδειάς επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Βοιωτίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Μουλκιώτη. Είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης στους υπευθύνους του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς, του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, καθώς και να ενημερωθούν για τις ανάγκες των δομών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Δράμα

Επίσκεψη αγάπης στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Δράμας πραγματοποίησαν, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, εκπροσωπώντας τη Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Δράμας, η γραμματέας, κυρία Ευγενία Χαρίσκου και τα μέλη, κ.κ. Μιλτιάδης Πασταλτζίδης και Στέφανος Πεταλούδης, όπου και συνάντησαν προκειμένου να ενημερωθούν τον πρόεδρο του ιδρύματος, κ. Δημήτριο Κωνσταντινίδη και την ψυχολόγο, κυρία Ελευθερία Παναγιωτίδου. Είχαν ακόμη την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για την καινούργια χρονιά με τα παιδιά του Κέντρου.

Δυτική Αττική

Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επισκέφθηκαν, στις 27 Δεκεμβρίου 2021, εκπρόσωποι της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του Κινήματος Αλλαγής. Ειδικότερα, βρέθηκαν στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων, προκειμένου να εκφράσουν στους υπεύθυνους και στο προσωπικό τις ευχές τους για τις γιορτινές ημέρες, αλλά και τις ευχαριστίες τους εκ μέρους των πολιτών της Δυτικής Αττικής για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην περίοδο της πανδημίας και για την συμβολή τους στην απρόσκοπτη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων.

Ημαθία

Η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας επισκέφθηκε, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας, το Δημιουργικό Εργαστήρι για ΑμεΑ «Υφάδι» στη Νάουσα και «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Αλεξάνδρεια, όπου προσέφεραν συμβολικά αγαθά ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελείται σε αυτές τις δομές. Επίσης, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση της Ν.Ε. στις δράσεις των φορέων και δεσμεύτηκαν για την ανάδειξη των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τις δομές κοινωνικής προστασίας στον Νομό.

Ηράκλειο

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Δικαίωμα στη Ζωή» στα Άνω Καλέσσα επισκέφθηκε, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον βουλευτή, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, τον γραμματέα της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, κ. Αντώνη Ζαχαριουδάκη και μέλη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Σωματείου, κ. Παύλο Σημαντηράκη, στελέχη και εργαζόμενους και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου και των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.), όπου και άκουσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τα φιλοξενούμενα παιδιά. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Σωματείου, καθώς και για τη νέα δομή σε κτήριο που παραχωρήθηκε για 25 χρόνια στον οικισμό «Κελιά» του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων. Οι αντιπρόσωποι της Ν.Ε. παρέδωσαν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για τις δράσεις του Σωματείου και δεσμεύτηκαν για την υποστήριξή τους συνολικά στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος.

Κεφαλονιά – Ιθάκη

Το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» επισκέφθηκαν, στις 28 Δεκεμβρίου 2021, μέλη της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης, προσφέροντας δώρα σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα. Συνάντησαν τη διευθύντρια, κυρία Έλενα Κόμη, την κοινωνική λειτουργό, κυρία Νικολέτα Μινέτου και τις επιμελήτριες του ιδρύματος και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα 22 παιδιά που στεγάζονται εκεί, τόσο στην καθημερινότητα, όσο και αναφορικά με την εκπαίδευση και τη μετέπειτα αποκατάστασή τους.

Κορινθία

Τις εγκαταστάσεις του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αρχαία Κόρινθο επισκέφθηκαν, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, εκπρόσωποι της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κορινθίας, σε μια προσπάθεια έμπρακτης στήριξης του οργανισμού και κάλυψης βασικών αναγκών του. Είχαν προηγηθεί επισκέψεις, κατά τις οποίες τα μέλη της Ν.Ε. ενημερώθηκαν για τη λειτουργία, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του οργανισμού, με προτεραιότητα την άμεση εξεύρεση μόνιμης λύσης στέγασης για το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην Κόρινθο.

Κυκλάδες

Συναντήσεις μετους υπευθύνους τουΣωματείου ΑμεΑ Τήνου «Έχουμε δικαίωμα» και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΤΗΝΟΥ» είχαν μέλη της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Κυκλάδων. Στη διάρκεια των συναντήσεων, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο δομές και δεσμεύτηκαν να σταθούν αρωγοί στο έργο τους, ενώ προσέφεραν συμβολικά μια χρηματική ενίσχυση εκ της Ν.Ε. για τη στήριξή τους. 

Λακωνία

Το Γηροκομείο Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» επισκέφθηκαν, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, αντιπρόσωποι της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας. Κατά την επίσκεψη, συναντήθηκαν με τη διευθύντρια, κυρία Θεοδώρα Μοίρα, στην οποία επέδωσαν γλυκίσματα για τους τρόφιμους του Ιδρύματος και ενημερώθηκαν για το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας και τις ανάγκες για οικονομική στήριξη, είδη διατροφής, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των ηλικιωμένων. Σε μια συμβολική κίνηση για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης στο Γηροκομείο, η οποία θα ενισχυθεί με προσφορά βιβλίων από αντίστοιχους συλλογικούς φορείς της πόλης, προσέφεραν κι ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου του Νίκου Κουφού, με τίτλο: «Ελιά & Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός».

Λάρισα

Στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος με την επωνυμία «ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ» προχώρησε η Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Λάρισας και πραγματοποίησε, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, εθελοντική αιμοδοσία μεταξύ των μελών της, στο πλαίσιο της ανάγκης που υφίσταται στη δύσκολη συγκυρία του SARS-COV-2 προς όφελος των συνανθρώπων μας. Η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος θα γίνεται με περιοδικές αιμοληψίες και η ετήσια τακτική θα πραγματοποιείται κάθε 25η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του θανάτου της αείμνηστης Προέδρου.

Μεσσηνία

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα.Τα μέλη της Ν.Ε. ευχήθηκαν στο προσωπικό που προσφέρει πολυσήμαντο έργο και παρέδωσαν δωροεπιταγές για την κάλυψη των αναγκών των φιλοξενούμενων παιδιών. 

Πρέβεζα

Επίσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου ΑμεΑ «Η Ελπίδα», πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Πρέβεζας, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Συλλόγου. Από τη μεριά τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας δεσμεύτηκαν πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αναδεικνύουν όλα τα ζητήματα και θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου.

Ρέθυμνο

Συνάντηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κι εν γένει του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον Νομό, είχαν, στις 22 Δεκεμβρίου 2021, αντιπρόσωποι της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου, παρουσία του βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου. Στη συζήτηση με εκπροσώπους της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνης, του Συλλόγου Γενικών – Οικογενειακών Γιατρών ΠΦΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνης, αναδείχθηκαν τα θεσμικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που αφορούν στον Υγειονομικό Χάρτη, το ανθρώπινο δυναμικό και τις υποδομές.

Σέρρες

Αντιπροσωπεία μελών της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Σερρών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής επισκέφθηκε, στις 30 Δεκεμβρίου, το Κέντρο Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΑΑμεΑ) Σερρών, όπου άκουσαν τα κάλαντα από τα παιδιά, τους προσέφεραν δώρα και ευχήθηκαν στους εργαζόμενους για αυτές τις γιορτινές ημέρες. Είχαν επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για το πολύπλευρο κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του Κέντρου, που αντανακλά το όραμα για μια κοινωνία αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. 

Τρίκαλα

Ενημερωτική επίσκεψη στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών  Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων, πραγματοποίησαν μέλη της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Τρικάλων, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκου Σακκά και υπηρεσιακών στελεχών. Κατά τη συνάντηση, τονίστηκε η  σημασία της ύπαρξης αντίστοιχων δομών σε όλη την επικράτεια, ιδίως κατά την περίοδο της εφαρμογής των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω της πανδημίας, οπότε και σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Φλώρινα

Με μια συμβολική κίνηση, οι εκπρόσωποι της Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Φλώρινας, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Φλώρινας.  Ειδικότερα, προσέφεραν ένα τάμπλετ στην Κλινική Κόβιντ, προκειμένου να απαλύνουν τη μοναξιά των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε συνθήκες απομόνωσης, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα, υπό την αιγίδα των υπεύθυνων της κλινικής, να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους. Ενημερώθηκαν, επίσης, για τις οριακές καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της πανδημίας και συζήτησαν για τη στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος, τη στελέχωση του ΓΝΦ με υγειονομικό προσωπικό και την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης γιατρών, νοσηλευτών αλλά και της ίδια της δομής.

Χαλκιδική

Επίσκεψη κλιμακίου, αποτελούμενου από τον βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολο Πάνα και τα μέλη της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, κ.κ. Αργύριο Τσινά, Θεόδωρο Λιολίδη και Αθανάσιο Μάντσιο, πραγματοποιήθηκε, στις 30 Δεκεμβρίου 2021, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Προποντίδας. Προσφέρθηκαν συμβολικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το κλιμάκιο ενημερώθηκε για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας και συνεχάρη εθελοντές και υπαλλήλους για το κοινωνικό έργο που επιτελείται υπό αντίξοες συνθήκες. 

Χανιά

Παιχνίδια στα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών (ΚΗΦΑΠ) «Η Μεγαλόχαρη» προσέφεραν τα μέλη της  Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Χανίων, στις 24 Δεκεμβρίου 2021. Συναντήθηκαν με την πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους, ενώ ειδική αναφορά έγινε στον αείμνηστο Νικόλαο Τρίκκα, που πρωτοστάτησε υπό δύσκολες συνθήκες στη δημιουργία αυτού του πρότυπου ιδρύματος για να στηρίζει τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Χίος

Στα γραφεία της «Κιβωτού του Κόσμου» βρέθηκε, στις 29 Δεκεμβρίου 2021, η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Χίου, προκειμένου να παραδώσει στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά χρηματικό ποσό για τη στήριξη του έργου του Οργανισμού. Το ποσό συγκεντρώθηκε, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Κινήματος, από τη συνεισφορά μελών και φίλων της παράταξης που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ