Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Τμήματος για την Εργατική – Συνδικαλιστική Δουλειά και η Άντα Τερβόλη, νοσηλεύτρια στο ΚΑΤ, μέλος του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας.
Ο Δ. Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωσε:
“Αυτή η συνάντησή μας γίνεται πραγματικά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει τα “λόγια τα μεγάλα” και να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικού – βοηθητικού προσωπικού, να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
Και, βεβαίως, να γενικευτεί το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, που είναι από τα άμεσα -πιστεύουμε- μέτρα που μπορούν να δώσουν κάποια ανακούφιση, μαζί με όλα τα υπόλοιπα που θα συζητήσουμε, βεβαίως, σήμερα σ’ αυτή μας τη συνάντηση.
Σας καλωσορίζω, λοιπόν, ευχόμενος καλή δύναμη, καλή υγεία και καλούς αγώνες, γιατί μόνο με τον αγώνα μπορούμε να επιλύσουμε προβλήματα, να ανοίξουμε ένα δρόμο να πάμε μπροστά”.
Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ, ενημέρωσαν για τα αιτήματα της Ομοσπονδίας.
Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε για την Επερώτηση του ΚΚΕ, που συζητείται τη Δευτέρα στη βουλή, καθώς και για την ανάγκη οργάνωσης των αγώνων. Επεσήμανε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την απαξίωση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, σημειώνοντας ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή και της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
Τόνισε την ανάγκη μαζικών προσλήψεων προσωπικού, όπως είναι οι προσλήψεις των 6.000 συμβασιούχων σε βοηθητικό προσωπικό, που λήγει η σύμβασή τους στις 31/12/2021, καθώς και των 4.000 επικουρικών που λήγει η σύμβασή τους στις 31/03/2022. Επίσης τόνισε την ανάγκη ένταξης των υγειονομικών στα ΒΑΕ και την επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε επίδομα – κοροϊδία την εξαγγελία της κυβέρνησης, που εξανεμίζεται την ίδια στιγμή από τη μεγάλη ακρίβεια και σχολιάζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό, υπενθύμισε τις θέσεις του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας.
Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συμπόρευση και συμπαράταξη, μέσα στο κίνημα, την πύκνωση των γραμμών του ΠΑΜΕ.
Μετά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ έκαναν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ