Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Το ΜέΡΑ25 στο πλευρό των Παραγωγών και των Εμπόρων Λαϊκών Αγορών

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαναφέρνει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που είχαν απορρίψει εντελώς όλοι οι φορείς του κλάδου. Ένα νομοσχέδιο που το μόνο που κάνει είναι να δυσκολεύει τη ζωή παραγωγών και εμπόρων, οδηγώντας τους στο κλείσιμο προς όφελος των μεσαζόντων και των σουπερ-μαρκετ.

Μερικές μόνο χαρακτηριστικές διατάξεις που δείχνουν αυτή την πρόθεση του Υπουργού:

-Δρακόντεια πρόστιμα και απώλεια άδειας για 2 χαμένες αποδείξεις. Τη στιγμή που η ΝΔ ΔΕΝ στηρίζει την έρευνα για τη φοροδιαφυγή δισεκατομμυρίων από τις πολυεθνικές με τα #Panamapapers, είναι αμείλικτη με όποιον άνθρωπο του μεροκάματου ξεχάσει να κόψει απόδειξη για ένα ματσάκι μαϊντανό.

-Απώλεια της άδειας αν δεν πουληθεί το 50% της δηλωθείσας παραγωγής.

Αντί να στηριχτούν εισοδηματικά οι πολίτες για να μπορούν να αγοράζουν από τη λαϊκή, τιμωρούνται οι έμποροι και οι παραγωγοί για την αναδουλειά με απώλεια άδειας!

-Απώλεια άδειας αν δεν έχει ένας παραγωγός φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, κάτι που δε συμβαίνει σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες. Εν μέσω μιας δεκαετούς κρίσης, με τα χρέη να πνίγουν όλους τους μικρομεσαίους, η κυβέρνηση τους κόβει τη δυνατότητα να ανακάμψουν, ακόμα και να επιβιώσουν!

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ