Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Αλέξανδρος Δρίβας: Τι φέρνει η νέα Αμυντική Συμφωνία με ΗΠΑ

Ο Αλέξανδρος Θ. Δρίβας στρατηγικός αναλυτής και διεθνολόγος  αναλύει και σχολιάζει στην εκπομπή ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ” του Λάμπρου Καλαρρύτη στον ραδιοσταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1. τις προοπτικές των αμερικανο- τουρκικών σχέσεων υπό το φως και της πρόσφατης κίνησης της Άγκυρας να αιτηθεί αγορά 40 F-16 Viper και την αναβάθμιση άλλων 80, ενώ αξιολογεί και τις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας στο πλαίσιο του εν εξελίξει στρατηγικού διαλόγου και ενόψει της υπογραφής της επικαιροποιημένης Αμυντικής Συμφωνίας η οποία θα περιλαμβάνει και το νέο καθεστώς των βάσεων.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ την σχετική συνέντευξη.

Ο Αλέξανδρος Θ. Δρίβας, Διεθνολόγος, Μέλος ΑΗΕΡΑ Σόλων HJ04, μέλος Ομάδας Θαλάσσιας Στρατηγικής στο ΕΛΙΣΜΕ, Συντονιστής του Τομέα Ευρασίας & Νοτιοανατολικής Ευρώπης – Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων

Ο Αλέξανδρος Θ. Δρίβας γεννήθηκε το 1985 και σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνείς Οργανισμούς στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατέχει Master of Arts στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συντονιστής του Παρατηρητηρίου Ανατολικής Μεσογείου του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Έχει εργαστεί για την αμερικανική Geostrategic Forecasting Coorporation (Σικάγο-Ιλινόις) (2011-2013, Advisory Board). Κατά το 2012-2013 συμμετείχε στην έρευνα του Post Crisis World Institute, “Vision 2050 A new Economic and Political Map of the World”.

Έχει συνεισφέρει επιστημονικά άρθρα στο Russian International Affairs Council (RIAC) και στο Mediterranean Affairs (Italy). Αρθρογραφεί στο Foreign Affairs (Ελληνική Έκδοση), στον τομέα «Άμυνα και Διπλωματία» του liberal.gr, στο capital.gr, το ελληνόφωνο και αγγλόφωνο Modern Diplomacy, και το mignatiou.com.

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ