Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

To KKE για την κατάσταση των λαών απέναντι στην ανεπίστρεπτα αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Την ανάγκη για οργανωμένη πάλη των λαών απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς της ΕΕ και με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στη συζήτηση με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχετικά με την «Κατάσταση της Ένωσης». Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής:
«Απέναντι στην “κατάσταση” της ανεπίστρεπτα αντιλαϊκής ΕΕ το κρίσιμο είναι να ακουστεί η κατάσταση των λαών…
Αυτοί είναι που βρίσκονται ανοχύρωτοι σε πανδημία, πυρκαγιές και πλημμύρες. Ζουν στο πετσί τους τα απογυμνωμένα Δημόσια Συστήματα Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, μέσα, υποδομές που τις πληρώνουν ως ακριβό εμπόρευμα σε ιδιώτες.
Το Ταμείο ανάκαμψης, οι “πράσινες”- ψηφιακές μπίζνες με πρόσχημα την κλιματική αλλαγή, πληρώνονται από το λαό με εργασιακή γαλέρα, τηλεργασία κι απολύσεις, με τζογαρισμένη σύνταξη και δουλειά ως τα βαθιά γεράματα. Με “πράσινους” και ψηφιακούς φόρους, ενεργειακή φτώχεια και ανατιμήσεις “φωτιά” που οι κυβερνήσεις όπως η ελληνική δήθεν “αντισταθμίζουν” πάλι με χρήματα του λαού. Με αυτά τα χρήματα άλλωστε η ΕΕ διεισδύοντας όπου γης με ευρωστρατό και τους ομίλους της, απευθύνει πολεμικά προσκλητήρια με η χωρίς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, οδηγώντας τους λαούς στον ξεριζωμό.
Η καπιταλιστική “ανάπτυξη για όλους” είναι μύθος, σημαίνει όλα για τους λίγους και βάσανα για το λαό. Μόνο ο οργανωμένος αγώνας φέρνει στο επίκεντρο τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματά για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, την αποδέσμευση από την ΕΕ.»

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
19ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ