Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Η Τουρκία αντιμετωπίζεται με ισχύ. Όχι μόνο με διπλωματία

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης και ο Συγγραφέας και δικηγόρος Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλούν για την στάση της Ελληνικής διπλωματίας απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις και προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης. Επίσης οι δύο ομιλητές μιλούν για τους κινδύνους που εμπεριέχει για τον Ελληνισμό συνολικά η πολιτική Ερντογάν και το αφήγημα για ήρεμο καλοκαίρι.

Ο κος Φίλης τονίζει ότι το ήσυχο καλοκαίρι τελείωσε στις 20 Ιουλίου και πρακτικά η Τουρκία άρχισε τα ίδια με την διαφοροποίηση να βρίσκεται στην Ελληνική αντίδραση. Αν δηλαδή η Τουρκική κυβέρνηση και ο Τούρκος πρόεδρος κάνει ότι θέλει και εμείς δεν αντιδρούμε ποτέ τότε μπορεί να φαίνεται ότι έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι μεν αλλά θα ακολουθήσουν πολύ δύσκολοι χειμώνες. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο καθηγητής τονίζει ότι η διπλωματία χρειάζεται αλλά δεν μπορεί απέναντι σε παίκτες όπως είναι η Τουρκία να αποτελεί τον μόνο μοχλό αντίδρασης.

Η Ελλάς πρέπει να κάνει και προβολή ισχύος απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τονίζει ότι αν είχαμε ένα λόχο πεζοναυτών στην Κύπρο θα ήταν πιο σημαντική αντίδραση στα μάτια της Τουρκίας από τις δηλώσεις των διαφόρων Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ο κος Σταθακόπουλος τονίζει από την πλευρά του όχι η Τουρκία έχει απλώσει τις δαγκάνες της σε Θράκη και Κύπρο, επιλέγοντας τα δύο άκρα του Ελληνισμού για να κάνει παιχνίδι.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση πρέπει η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να καταστρώσει ένα σχέδιο ολιστικής αντιμετώπισης του Τουρκικού αναθεωρητισμού. Ένα σχέδιο που θα περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας μας αλλά παράλληλα την ενίσχυση των διπλωματικών προσπαθειών για διμερείς συμμαχίες με τους γείτονές μας ώστε να αποθαρρυνθεί ο Τουρκικός επεκτατισμός.

Ακούστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

▶ Πηγή: Parapolitika FM (Εκπομπή ο Εξαρχείων 26/7/2021) https://www.parapolitika.gr/

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
19ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ