Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Αλ. Χαρίτσης: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δοθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και εκλεκτούς

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/στ Kontra Channel (Γιώργος Μελιγγώνης)

«Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πρόγραμμα εμβολιασμών αναδεικνύουν σοβαρό έλλειμα σχεδιασμού από την κυβέρνηση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο του «Kontra Channel» επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται σχεδιασμός εμβολιασμών από την κυβέρνηση με κόλπα, που προσβάλουν τους πολίτες. Η κυβέρνηση είχε θέσει στόχο για 70% εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού μέχρι τον Ιούνιο, και βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου με κάλυψη μόνο 40%, ενώ η υποχρεωτικότητα συνιστά έσχατη λύση και αποτελεί παραδοχή αποτυχίας του κυβερνητικού σχεδιασμού».

Ως προς την διάθεση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε «όταν η κυβέρνηση όλα τα χρήματα των δανείων του Ταμείου Ανάκαψης τα περνά μέσα από τις συστημικές τράπεζες, αυτό σημαίνει ότι μόνο 25.000 από το σύνολο των 700.000 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτή την χρηματοδότηση» επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση αφήνει αναξιοποίητο το εργαλείο της Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα μπορούσε να δώσει διέξοδο χρηματοδοτώντας πολλές πληττόμενες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης», υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο και επιλογή της κυβέρνησης «τα λεφτά να πάνε στα λεφτά».

«Την στιγμή που σήμερα οι άνεργοι στην χώρα μας ξεπερνούν το 1.000.000, το κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει 180.000 νέες θέσεις εργασίας σε βάθος 6ετίας»» σημείωσε ο Αλ.Χαρίτσης. Πρόσθεσε ότι «απουσιάζει πλήρως από το σχέδιο της κυβέρνησης η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η περιφερειακη διάσταση, η ενίσχυση προς τους νέους εργαζόμενους και επιστήμονες» τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης σήμερα πανηγυρίζει για την τυπική έγκριση του ελληνικού σχεδίου, αποκρύπτοντας ότι η χώρα μας είναι η μοναδική από την οποία ζητήθηκαν τροποποιήσεις, ώστε να ξεκαθαριστεί ποιοι και μέσω ποιων διαδικασιών θα έχουν πρόσβαση στα κονδύλια».

«Είναι επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συνδέσει τις αντιμεταρρυθμίσεις που επιχειρεί, όπως το εργασιακό νομοσχέδιο, με τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης», τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «αποδεικνύοντας την σκληρή νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κυβέρνησης».

Τέλος ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι μια επόμενη προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πυρήνα της, «προφανώς και θα αποσυνδέσει αυτές τις κρίσιμες χρηματοδοτήσεις από λογικές διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, θα τις κατευθύνει εκεί που πρέπει αξιοποιώντας αυτά τα κονδύλια σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, με μία σοβαρή αναπτυξιακή στρατηγική ώστε να πάρει πάλι εμπρός η οικονομία, με όρους δικαιοσύνης και βιωσιμότητας».

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ