Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

ΚΚΕ: Να δυναμώσει η πάλη για λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού

Δελτίο Τύπου της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

Την ανάγκη για δυνάμωμα της πάλης με σκοπό τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας του λαού ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση σχετικά με «την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων». Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέφερε τα εξής:
«Η εξέλιξη της πανδημίας, η κυριαρχία μεταλλάξεων με ενδεχόμενες συνέπειες στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, σε συνδυασμό με το χαμηλό ρυθμό εμβολιασμού, τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο που εκθέτουν τους λαούς σε νέους κινδύνους προς όφελος των συμφερόντων ομίλων του τουρισμού, των μεταφορών, επιβεβαιώνουν ότι η καταπολέμηση του COVID-19 δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τον αναγκαίο εμβολιασμό.
Η αντιλαϊκή πολιτική των αντιφάσεων και των παλινωδιών τροφοδοτεί το φόβο, το δισταγμό, τον ανορθολογισμό υπονομεύοντας τον εμβολιασμό, ενώ η συζήτηση για τις πατέντες σε περιβάλλον ελέγχου των εμβολίων και των φαρμάκων από τους μονοπωλιακούς ομίλους σηματοδοτεί νέο γύρο κερδοφορίας και ανταγωνισμών.
Η προστασία της υγείας του λαού δεν γίνεται με “ατομική ευθύνη”, που αδιάκοπα προβάλλετε. Χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη για ουσιαστικά μέτρα που η στρατηγική ΕΕ – αστικών κομμάτων υπονομεύει: αποφασιστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, σχολεία, αξιοποίηση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Η πείρα των λαών αναδεικνύει την ανάγκη για εμβόλια-φάρμακα όχι εμπόρευμα για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά δικαίωμα, στα πλαίσια μιας κοινωνικοποιημένης βιομηχανίας φαρμάκου, ανατρέποντας τους φραγμούς που επιβάλλει η καπιταλιστική κερδοφορία και η εμπορευματοποίηση της Υγείας στην οποία υποκλίνονται οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και η ΕΕ.»

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
19ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ