Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο Καραγκιόζης και το θαύμα του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στην Ακρόπολη

Με αφορμή τα 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση του 1821 & ενόψει τον εορτασμό του Πάσχα, ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας  Σπυρόπουλος, εμπνευσμένος από το έργο που έγραψε το 1991 ο πατέρας και δάσκαλός του, Θανάσης Σπυρόπουλος, σε συνεργασία με το το διαδικτυακό κανάλι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ TV,  παρουσιάζουν την ηρωική και χριστιανική παράσταση «Ο Καραγκιόζης & το  θαύμα του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1658, την παραμονή της γιορτής του Αγίου Δημητρίου , ο Τούρκος φρούραρχος της Ακρόπολης, Γιουσούφ, ήθελε να κανονιοβολήσει από τα Προπύλαια της Ακρόπολης την εκκλησία και τους συγκεντρωμένους πιστούς με μια λουμπάρδα, δηλαδή ένα μεγάλο πυροβόλο, κατόπιν εντολής του Σουλτάνου για να αφανίσουν όλο τον πληθυσμό της Αθήνας.

Τα σχέδιά του ματαιώθηκαν όταν ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου και ενώ οι Τούρκοι  ήταν έτοιμοι για τον κανονιοβολισμό , εμφανίστηκε ο Άγιος Δημήτριος και  ανατίναξε τα κανόνια με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι Τούρκοι,μαζί και ο Γιουσούφ. Απ’ αυτή την απόπειρα ανατίναξης του ναού με λουμπάρδα, ονομάστηκε Λουμπαρδιάρης.

*** Για το έργο αυτό , ο Θανάσης Σπυρόπουλος, πήρε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό της Πάτρας  και ο Κώστας Σπυρόπουλος το 3ο βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό της Σλοβενίας το 2012.Διαδικασία παρακολούθησης της παράστασης

Μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας.   

 λάβετε email από την Viva Services με θέμα”Viva Παραγγελία Νο ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ”, όπου θα βλέπετε επίσης τον κωδικόεισόδου. (Ανδενβρίσκετετο e-mail σταεισερχόμενά σας, παρακαλούμεελέγξτεκαιτουςφακέλουςΑνεπιθύμητα (spam) καιΠροσφορές.

Ο κωδικόςεισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας.  

Όταν έρθει η ώρα να παρακολουθήσετε την παράσταση, κλικάρετε το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE που θα βρείτε στη σελίδα προπώλησης, δίπλα από το κουμπί «Κράτηση», της ημέρας που έχετε επιλέξει. Το κουμπί ΔΕΙΤΕ ONLINE μπορείτε να το βρείτε και στη σελίδα της παραγγελίας σας. 

Αφού μεταβείτε στη σελίδα προβολής σας, εισάγετε τον κωδικό σας και παρακολουθείτε την παράσταση. 

Η σελίδα προβολής της παράστασης θα είναι διαθέσιμη, για κάθε ημέρα προβολής, από τις 11:00 μέχρι τις 22:59. Από τη στιγμή που θα κάνετε login / είσοδο στη σελίδα προβολής έχετε 2,5 ώρες στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε την παράσταση.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο www.viva.gr

Καλή σας διασκέδαση!

Πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων εισιτηρίων

Δεν επιτρέπονται οι αλλαγές (σε άλλη ημέρα, ώρα ή θέση).

Δεν επιτρέπονται οι ακυρώσεις.

Ο διοργανωτής αυτής της εκδήλωσης είναι η εταιρεία: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Το Viva.gr αποτελεί μόνο την πλατφόρμα διάθεσης εισιτηρίων της εκδήλωσης. Η πολιτική αλλαγών και ακυρώσεων ορίζεται από τον διοργανωτή.
Για να δείτε πληροφορίες σχετικά με το διοργανωτή πατηστε εδώ

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
19ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ