Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Ο Γιάννης Μάζης για τις επόμενες κινήσεις Ερντογάν. Είναι τόσο στριμωγμένος ο Τούρκος πρόεδρος;

Ο Γιάννης Μάζης για τις επόμενες κινήσεις Ερντογάν. Είναι τόσο στριμωγμένος ο Τούρκος πρόεδρος; Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης μιλάει στο ραδιόφωνο του Alpha για τις επόμενες εξελίξεις στην περιοχή μας και τις δηλώσεις Δένδια. Ο Γιάννης Μάζης ξεκινάει με την επισήμανση ότι ο Νίκος Δένδιας είπε τα αυτονόητα και έχουμε κατεβάσει τόσο τον πήχη των απαιτήσεων της εξωτερικής μας πολιτικής που χειροκροτούμε για τα αυτονόητα.

Θυμίζει ότι αντίστοιχες δηλώσεις είχε κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά η πολιτική που ακολουθήθηκε, και λόγω μνημονίων δεν ήταν σύμφωνη με τις δηλώσεις Στην συνέχει ο καθηγητής αναφέρεται στο Κυπριακό και τονίζει ότι οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού εξωτερικών δεν ήταν ακριβείς όταν μιλούσε για την διακοινοτική ομοσπονδία.

Ακούστε παρακάτω την σχετική συνέντευξη.

Για την τακτική Ερντογάν εφεξής ο Γιάννης Μάζης τονίζει ότι η υπόθεση HalkBank, η στήριξη που έδειξαν οι Αμερικανοί στις προχθεσινές δηλώσεις Δένδια, το Ουκρανικό κλπ δεν αφήνουν τον Ερντογάν να προχωρήσει σε σημαντικές προκλήσεις. Θα συνεχίσει όπως τονίζει ο καθηγητής να προκαλεί αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και χωρίς να δώσει δικαιώματα. Ο καθηγητής κλείνει με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκικής διακυβέρνησης με τα ονόματα των Ακάρ, Καλίν, Φιντάν και τσαβούσογλου να πέφτουν στο τραπέζι

Σχετικά άρθρα

1,558ΥποστηρικτέςΚάντε Like
18ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ